Venäjä

Venäjällä Ruokkikaa Nälkäiset ry auttaa hädänalaisia ihmisiä Moskovassa ja Viipurissa. Monet heistä ovat kodittomia tai vanhuksia ja taloudellisesti täysin lähimmäistensä hyväntekeväisyyden varassa. 

Moskova 

Venäjä on elänyt suurten muutosten keskellä ja kuilu hyväosaisten ja köyhien välillä on kasvanut entisestään. Yhteistyöseurakuntamme Helping Hand-työ tavoittaa syrjäytyneitä. Yli kymmenen vuoden ajan Ruokkikaa Nälkäset ry on ollut mukana jakamassa kahdesti viikossa asunnottomille keskustan puistossa ruokaa, talvikuukausina myös vaatteita ja kenkiä. Ruokailuun osallistuu kerralla noin 300 ihmistä ja kuukausittain tuhannet kodittomat ja vähävaraiset syövät RN-ruokaa. 
Helping Hand on perustanut  myös ns. Armon kahviloita, joissa jaetaan ruokaa vähävaraisille vanhuksille. Kolmas avustuskohde on kodittomien kuntoutuskeskus Lublino, jossa tapaa monia invalideja. Viikottain jaetaan ruokaa ja kokoonnutaan rohkaisemaan sairaita ja vaikeassa elämäntilanteessa olevia. 
Työ kodittomien parissa on pitkäjänteistä, mutta iloksemme voimme todeta, että vuonna 2017 ruokaa jakaa avustajien joukossa ihmisiä, jotka ovat itse aikanaan seisseet ruokajonossa. Sinä voit osoittaa välittämistä heille, joista muut eivät välitä!

Viipuri

Viipurissa ruoka-apu kanavoidaan Lämmin -koti järjestön kautta juutalaisille sekä paikallisen invalidiyhdistyksen avustuksella katulapsille ja invalideille.