Lue tarinoita miten apusi auttoi

Albania 2018

Isä kuoli ja neljä pikkutyttöä jäi köyhän mummon hoiviin. Apu on mennyt perille. Sinun, rakas RN-tukija, lahjasi turvin näille sisaruksille vietiin ja viedään ruokaa ja elävää toivoa. Kiitos!

Intia 2017

Tanveer on pikkupoika, joka tuli kuuntelemaan Kalkutan slummissa vierailevia opettajatätejä. Hän käyttäytyi agressivisesti ja oli pitkiä aikoja täysin puhumaton. Kahden vuoden ajan Tanveer tuli kouluun. Tänään hän puhuu taas, hänellä on paljon kavereita ja hän on se "tukioppilas", joka auttaa uusia slummin lapsia koulun tavoille. RN-tukijoiden turvin paikalliset opettajat vievät ruokaa ja toivoa slummien sydämeen.Tanveerin tarina osoittaa kuinka konkreettisesti ja kokonaan ruoka ja rakkaus voi muuttaa köyhän, pienen lapsen elämän.
Syyrian pakolaiset 2017

Rami on 6-vuotia poika, joka loukkaantui vakavasti kotikaupunkinsa pommituksessa Syyriassa. Isä kantoi poikaansa rajan yli Libanoniin, koska kotimaassa ei ollut apua tarjolla.  Beirutissa he kolkuttivat paikallisseurakunnan ovea ja seurakunta otti perheen hoidettavakseen.

"Pelon ja sodan arvet jäävät näkyviin poikani kasvoille, mutta meillä on viimein ahdistuksen sijaan rauha. Olen ikuisesti kiitollinen Jumalalle ja The Rock Eternal - seurakunnalle saamastamme huolenpidosta," kertoo Ramin isä onnellisena. Viiden kuukauden ajan Ramin perhe on saanut RN-ruokatukea paikallisseurakunnan avustuksella. Sinä RN-tukija olet paraikaa Libanonissa jakamassa hätäapua tälle ja monille muille pommitusten keskeltä pelastuneille syyrialaisille perheille. Kiitos!
Kenia 2017

Konkreettinen apu - konkreettisia muutoksia!

RN-järjestö kustantaa Mombasassa Oasis - klinikan ruoka -ja lääkeostoja.Tämä äiti tuotiin heikkona ja halvaantuneena Oasis-klinikalle hoitoon ja hän selviytyi. Parannuttuaan hän palasi kotiin, mutta pian hänen kuntonsa romahti, kotona kun ei ollut mitään syötävää. Kun Oasiksen työntekijät kuulivat asiasta, koko perheelle vietiin ravitsevaa ruokaa. Äiti on saanut painoa lisää, samoin lapset. Isä jaksaa käydä jo töissä ja elättää perheensä. Kaikki voivat hyvin. Kiitos Oasis, kiitos RN-tukijat!KENIA 2016


Shanzu, hiv-positiivinen yksinhuoltajaäiti, asui majassaan kahden lapsensa kanssa hänen miehensä hylättyä hänet. Yhteistyökumppanimme Oasis-klinikan työtekijä kuuli Shanzun vaikeasta tilanteestaan ja meni tapaamaan häntä. Shanzu lapsineen suostui käymään klinikalla terveystarkastuksessa, jonka yhteydessä lapsetkin todettiin hiv-positiiviksiksi. Koska Shanzun köyhät sukulaiset eivät pystyneet maksamaan hoitojaksoa sairaalassa saati yksityisellä klinikalla, Oasis-klinikka hoiti heidät maksutta kuntoon. Shanzu lapsineen elää nyt onnellista elämää kylässään. Hän itse toteaa asiasta:
"Jos Oasis-klinikka ei olisi tullut apuun, olisimme kaikki kuolleet. Olen hyvin kiitollinen ja toivon, että klinikan työ voisi jatkua. Toivon, että auttamisen halu kasvaisi, jotta yhä useammat tarvitsevat saisivat avun. Jumala siunatkoon jokaista tukijaa."


LIBANON 2016Iman, kristitty perheenäiti, joutui miehensä ja lastensa kanssa pakenemaan kotoaan Irakista 2014 ISIS-sotilaiden hyökättyä heidän kimppuunsa. Sotilaat olivat uhanneet tappaa koko perheen, elleivät nämä luovuttaisi koko omaisuuttaan heille. Perhe pakeni käytännössä varattomana rajan yli Libanoniin, jossa heidän toimeentulonsa oli kokonaan ihmisten hyväntekeväisyyden varassa. Perhe sai apua Ruokkikaa Nälkäiset ry:n tukemalta The Rock Eternal Churchilta.

Eräänä päivänä Iman kuuli jonkin tarvitsevan kiireesti verensiirtoa. Koska hänellä oli sama, harvinainen veriryhmä kuin saajalla eikä aikaa ollut hukattavaksi, hän teki salamannopean päätöksen käyttää päivän ruokarahat ajaakseen bussilla sairaalaan.

Imanin ilmoittauduttua sairaalassa hoitaja vei hänet huoneeseen, jossa verta tarvitseva potilas makasi. Tämä oli päästä jalkoihin mustaan kaapuun pukeutunut nainen, jonka kasvoista näkyivät vain silmät. Järkyttynyt Iman tajusi aikovansa luovuttaa verta ihmiselle, jonka hengenheimolaiset olivat tuhonneet hänen perheensä elämän. Kuitenkin jokin hänen sisimmässään kehotti tekemään juuri niin.

Muutamaa viikkoa myöhemmin Iman tapasi kirkossa saman naisen. Verenluovutus oli tehnyt häneen suuren vaikutuksen, ja hän oli päättänyt tulla omalta yhteisöltään salaa jumalanlanpalevlukseen, vaikka se oli vaarallista. Hän halusi tietää, miksi kristityt halusivat auttaa muslimeja, vaikka tiesivät näiden vihaavan heitä.


LIBANON 2015


Isis-taistelijat sieppasivat tämän 2-vuotiaan irakilaistytön vanhempiensa silmien edessä. 

Tyttö uhattiin tappaa jos vanhemmat eivät suostuisi lunnasvaatimuksiin. 

Terroristien edessä nämä tyhjensivät taskunsa ja laukkunsa, antoivat korunsa ja autonsakin. 

Perhe onnistui kuin ihmeen kaupalla pakenemaan Libanoniin turvaan. Isoäiti pienen tytön kanssa saapui hätääntyneenä seurakuntaan, koska heillä ei ollut mitään syötävää. He saivat ison ruokalaatikon, maitoa ja vaippojakin. Siitä alkoi uusi elämänvaihe uudessa maassa.  


Ruokkikaa Nälkäiset ry on auttanut jo tuhansia Syyriasta ja Irakista paenneita ihmisiä Libanonissa kumppanijärjestönsä The Rock Eternal -seurakunnan kautta. ISRAEL  2015


”Olen syvästi kiitollinen teille, jotka haluatte auttaa vaikeaan elämäntilanteeseen joutuneita ihmisiä. Tuntuu hiukan oudolta palata Israeliin, kotimaahan, jota ei vielä oikeastaan tunne. Lämmin ja sydämellinen vastaanotto on tehnyt meihin kaikkiin suuren vaikutuksen. Olemme ikuisesti kiitollisia siitä, että te välitätte meistä.” Ruokkikaa Nälkäiset ry auttaa Ukrainasta paenneita juutalaisia Voice of Judah Israel -järjestön kautta.ALBANIA 2015


Ruokkikaa Nälkäiset ry toimitti ruoan lisäksi emakkopossuja Gramshin seudun köyhille perheille, joista osa sinnittelee jopa 3-5 euron kuukausituloilla. Avun toimitti perille albanialainen kumppanijärjestö Fjala e Jetes. Possun ja sen tuomaa helpotusta taloudelliseen tilanteeseensa sai myös tämä äiti ja hänen poikansa.
KENIA 2014

Mombasan slummialueella asuva Abubakari todettiin hiv-positiiviseksi 2011. Hänen vanhempansa ovat kuolleet aidsiin ja hän elää köyhän isoäitinsä kanssa Mombasan slummialueella. Paikallisen seurakunnan työntekijä järjesti Abubakarin ilmaiseen hoitoon Oasis Medical Centeriin, joka on Ruokkikaa Nälkäiset ry:n yhteistyökumppani Keniassa. Nyt, kolmen vuoden kuluttua hoidon aloittamisesta, Abubakari on jälleen terve kuudesluokkalainen. Hän pelaa jalkapalloa ja kerää tarroja. Hän ja hänen isoäitinsä haluavat kiittää teitä kaikkia, jotka olette olleet mukana hänen paranemisessaan tukemalla Oasis-klinikan toimintaa Ruokkikaa Nälkäiset ry:n kautta.

Abubakari isoäitinsä kanssa elokuussa 2014.

MALAWI 2014

Ruokkikaa Nälkäiset ry auttaa vuosittain tuhansia orpolapsia Malawissa Iris Africa -ruokaohjelman kautta. Mishek on yksi avun saaneista. Hänet sisaruksineen tuotiin Iris Malawi -orpokotiin hyvin heikkokuntoisena. Muutaman kuukauden intensiivihoidon jälkeen hänestä on tullut terve ja iloinen poika, joka käy koulua ja leikkii muiden lasten kanssa.

Mishek ennen lääke- ja ravitsemushoitoa sekä niiden jälkeen.

SAMBIA 2014

Nimeni on Frida ja olen 13 vuotta vanha.
Olen seitsemännellä luokalla ja lempiaineitani koulussa ovat matematiikka, englanti ja yhteiskuntaoppi. Haaveenani on opiskella lääkäriksi, jotta voisin auttaa orpoja ja muita erityistä apua tarvitsevia. 

Minulla on kolme sisarusta. Vanhempamme ovat kuolleet. Asun vanhan isoäitini kanssa eikä meillä läheskään aina ole tarpeeksi ruokaa. Joskus sisarusteni on täytynyt kerjätä tai varastaa ruokaa pitääkseen itsensä hengissä. Minulla ei tätä ongelmaa ole, koska saan koulussa ruokaa. Olen siitä todella iloinen. Välillä saamme hakea ruokapaketin kotiin ja se on meille aina riemun päivä. Kiitos kun autatte meitä! 


MALAWI 2014

Amayi perheineen asuu Malawin Bangulassa, Jambon kylässä.
Miehensä kuoleman jälkeen hänestä tuli lastensa ja lastenlastensa yksinhuoltaja. Työttömyyden ja heikon terveytensä vuoksi hänellä oli suuria vaikeuksia elättää perhettään; rahaa ruoan ostamiseen ei ollut eikä hän pystynyt peltotöihin kokopäiväisesti.Satunnaisilla keikkatöillä esim. kylvöaikaan hän sai sen verran tuloja, ettei kukaan perheestä
kuollut nälkään. Lääkkeisiin hänellä ei ollut varaa. Lapset eivät toiveestaan huolimatta päässeet kouluun, koska heillä ei ollut asianmukaisia vaatteita.

Saran tavattua Iris Africa -järjestön työntekijät hänen tilanteensa alkoi kohentua. Hänen perheensä otettiin mukaan avustusohjelmaan, jonka tarkoituksena on auttaa köyhiä ihmisiä parantamaan elinolosuhteitaan. Perheille jaetaan elämän perustarvikkeita ja heidän kanssaan etsitään selviytymismahdollisuuksia. Suuri osa vaikeuksissa olevien perheiden lapsista pääsee kouluun.

Nykyisin Sarankin lapset käyvät koulua hänen hoitaessaan perheen pienimmäisiä kotona. Sara iloitsee ajatellessaan, että hänen lapsillaan on mahdollisuus valmistua ammattiin ja hankkia tulevaisuudessa toimeentulonsa itse. Afrikkalaiseen tapaan Saralla ja hänen lapsillaan on hymy herkässä. He sanovat olevansa onnellisia, koska heillä on toisensa.

Ruokkikaa Nälkäiset ry auttaa Saran perheen lisäksi n. 3000 muuta köyhää perhettä Malawissa Iris Africa -järjestön kautta.


SYYRIA 2014

Yli miljoona syyrialaista on ylittänyt Libanonin rajan hakien turvaa. Paikallisen seurakunnan avustuksella Ruokkikaa nälkäiset jakaa ruoka-apua syyrialaisille  pakolaisille. Syyrialaisten keskuudessa vuoristoseudulla levisi tieto, että seurakunnan ovet ovat aina avoinna ja sieltä saa tukea, turvaa ja ruokaa. 

Eräs syyrialainen totesi saadessaan ruokapaketin: " Olette osoittaneet minulle suurta rakkautta ja välittämistä. Se on kertonut minulle kuka Jeesus on ja haluan alkaa seurata häntä." BURUNDI  2013

Burundissa Trinity Church International -seurakunnan ruoanjakokeskus jakaa Ruokkikaa Nälkäiset /Feeding the Nations ruokaa noin 600 orpolapselle. Mugisha on yksi lapsista, joka löysi ruoanjakokeskuksesta avun.

Image


ImageKENIA 2013

Lähetyssaarnaaja Pia Lind raportoi:

Tämä nainen tuotiin Oasis -klinikalle Mtwapaan kriittisessä tilassa. Ruokkikaa Nälkäisten hankkiman ruoan ja lääkkeiden ansiosta tämä nainen alkoi toipua. Paino on kohonnut 36 kilosta jo 49 kiloon. Hän voi hyvin ja on erittäin kiitollinen saadessaan edelleen apua klinikalta.
Me täällä Oasis- klinikalla kiitämme Jumalaa Ruokkikaa Nälkäiset -järjestön säännöllisestä tuesta, jonka turvin voimme jatkossakin pelastaa ihmishenkiä.


ImageLääkäri Ljundström raportoi Oasis-klinikalta:

Noin puoli vuotta sitten äiti tuli klinikalle 3,5 vuotiaan poikansa kanssa. Poika oli hyvin sairas, sairastaa aidsia ja oli hyvin alipainoinen. Äitikin on hiv-positiivinen. Kun isä kuuli molempien sairastavan vakavasti, hän jätti perheensä. Sekä äiti että poika saivat ruokaa ja hoitoa klinikalla. Poika painaa nyt 19 kiloa ja voi hyvin, äitikin on saanut voimat takaisin. Haluan todeta, että ilman Oasis- klinikalta saamaansa ilmaista apua, poika olisi menehtynyt.
Venäjä Moskova 2012

Maaliskuu

Menetin kotini ja jouduin kadulle. Mieleen tuli itsetuhoisia ajatuksia ja yritin heittäytyä junan alle. Sattumalta tapasin ihmisiä ja he kutsuivat minut vanhusten Armon kahvilaan, missä jaetaan ruokaa. Tapasin siellä kristittyjä ja sain syötävää. Käyn nyt säännöllisesti  myös seurakunnassa. Olen niin onnellinen. Jumala rakastaa minua. Hän on uskollinen ja rakastan häntä. Olen antanut elämäni Jeesukselle. Kiitos kaikesta avusta mitä annatte.

Nina, 86 vuotta

Image


MALAWI 2011

ImageChifundon tarina:

Chifundo-isoäiti  huolehtii kahdesta orvoksi jääneestä lapsenlapsestaan. Hän etsii itse syötävää koska haluaa lasten käyvän koulua. Chifundo uskoo lapsia odottavan valoisampi tulevaisuus jos he osaavat lukea ja kirjoittaa. Chifundo on vanha ja liian heikko tekemään kylvötöitä tai kasvattamaan vihanneksia ja löytääkseen syötävää perheelleen hän kahlaa joenrantaa etsien jokililjoja. Liljat kuivataan, murskataan ja  paistetaan puuroksi. Joessa kahlaaminen on tosin hengenvaarallista koska se vilisee krokotiilejä mutta Chifundo on joutunut ottamaan riskin selviytyäkseen.
Nyt hän ja hänen lapsenlapsensa saavat  RN-järjestön ruokaa säännöllisesti. Heidän elämänsä on täysin muuttunut eikä Chifundon enää tarvitse elää pelossa. Chifundo on todella kiitollinen saamastaan avusta:

ZIMBABWE 2010


Yhdessä päätoimiston Feeding the Nationsin kanssa Ruokkikaa Nälkäiset on lähettänyt yli 15 miljoonaa ruoka-annosta Zimbabween muutaman viime vuoden aikana. Tämä luku kuulostaa suurelta mutta mitä se käytännössä merkitsee.
Sarah -vauva on yksi esimerkki RN-ruoka-apua saaneista. Pahasti aliravittu Sarah-vauva  löydettiin yhdessä heikossa kunnossa olevan äitinsä kanssa. Paikalliset kontaktimme Joseph Project- järjestöstä huolehtivat, että Sarah sai terveellistä RN-järjestön hankkimaa ruokaa päivittäin ja tulokset kahden kuukauden jälkeen olivat hämmästyttävän rohkaisevat. Niinkuin näet ennen ja jälkeen kuvista, Sarah ja äiti ovat lihoneet ja heidän terveydentilansa on huomattavasti parempi. Me kiitämme Jumalaa siitä, että Sarah-vauva saa kasvaa ja kehittyä normaalisti. Kiitämme myös RN-tukijoita, joiden auttavat kädet saavuttivat pienen Sarahin ja hänen äitinsa. He molemmat saivat kokea Jumalan rakkautta käytännössä.

Image
Image
Image