Tansania 2008

Joulukuu 2008

Feeding the Nations / Ruokkikaa Nälkäiset -järjestö jakaa paraikaa ruokaa Dar es Salaamissa Tansaniassa useihin eri orpokoteihin. Nämä kuvat lähetti paikallinen kontaktihenkilömme orpokodista nimeltä Tushikamane.

Maaliskuu 2008

Ruokkikaa Nälkäiset jakoi ruokaa Tansanian syrjäisissä kuivuuden vaivaamissa kylissä helmi-maaliskuussa.Uusi suuri avustuserä on saapumassa lähiviikkoina ja pian pystytään jatkamaan ruoanjakoa.

Lähetyssaarnaaja Gotte Stenroos raportoi:

Kuivuudesta johtuen ruoan hinta on lyhyessä ajassa kolminkertaistunut ja ihmiset ovat vaikeuksissa. Seuraava sato saadaan mahdollisesti kesäkuun tienoilla. Pieni papusato niitetään kyllä ja se auttaa hetkeksi mutta monilla seuduilla maissisato on menetetty, joten ruoka-apua tarvitaan.Helmi-maaliskuussa jaettiin maissia kahdella eri alueella. Kateshin seudulla pastori Karoli Koyn avustuksella ruokaa jaettiin Machakos, Jorodom, Dumbeta, Balangda ja Nangwa -nimisissä kylissä.Reftin Vally-laaksossa Barbaiger ja Wahasabe heimoille ruokaa vei pastori Joseph Severe neljään kylään nimeltä Endajashi, Endaonawish, Dumanga ja Dongobesh.

Ruokkikaa Nälkäiset-järjestön kanssa tehdyt ruoanjakoprojektit ovat avanneet mahdollisuuksia evankelioimiseen. Ilmapiiri nimenomaan Reftin Vally-laaksossa on erittäin avoin ja se johtuu siitä, että ruoka-apua on viety alueelle vuodesta 2005 lähtien. Olen juuri rakennuttanut seudulle yhden kirkon Endajashin kylään ja kahdessa kuukaudessa seurakuntalaisten määrä on kasvanut viidestä seitsemäänkymmeneen.