Kenia 2010

Lokakuu 2010

Ruokkikaa Nälkäiset kustansi ilmaisen lääkäripalvelun ja lääkityksen sadoille sairaille ihmisille Bahakwenu-kylässä, joka sijaitsee noin 110km Mombasasta. Ensin evankeliumia saarnattiin ihmisille, jotka olivat tulleet hakemaan apua. Jokaiselle annettiin matolääke-tabletti, koska puhtaan veden saanti on mahdotonta ja veden kautta tulevat madot vaikeuttavat sekä vatsan että suoliston toimintaa. Madot saavat myös hiukset lähtemään.Tällainen lääke tulisi antaa kolmen kuukauden välein. Lääkärit tutkivat jokaisen, jolla oli kuumetta tai kipua ja kirjoittivat ilmaisen lääkityksen heille. Monet sairastivat flunssaa, malariaa ja anemiaa sekä ihotauteja. Eräs nuori tyttö hoiti yhdeksää sisarustaan, koska isä oli jättänyt heidät lasten äidin kuoltua. Nämä lapset tulivat myös hakemaan ilmaista lääkärin apua. Lähin klinikka olisi sijainnut 15km kävelymatkan päässä.

Toukokuu 2010

Ruokkikaa Nälkäiset auttaa muutamia Kibaranin slummissa asuvia vakavasti sairaita lapsia. Heille pyritään hankkimaan lääkeapua ja näiden heikoimpien voimat karttuvat myös erikoisruokavaliolla. Naomin kasvu hidastui aliravitsemuksen vuoksi ja hän oppi kävelemään vasta kaksivuotiaana. Säännöllinen ruoka, maito ja vitamiinit ovat auttaneet häntä paljon. Hän voi niin hyvin, että ensi vuonna hän saa aloittaa esikoulun.

Helmikuu 2010

Ruokkikaa Nälkäiset jatkaa ruoan- ja lääkkeiden jakoa kolmessa slummissa Mikindanissa, Kibaranissa ja Bokolessa Mombasassa. Lähetyssaarnaajien perustamissa kouluissa opiskelee noin 600 lasta. Näille pienille koululaisille Ruokkikaa Nälkäiset jakaa lämpimän koululounaan joka päivä.