KENIA 2013

Kesäkuu

Monesti kerromme suurista ihmismääristä, joille Ruokkikaa Nälkäiset jakaa ruokaa mutta mitä ruoka-apu käytännössä merkitsee pienelle aliravitulle lapselle. Tässä yksi selviytymistarina Oasis-klinikalta Mtwapasta.

Raportti Mtwapasta,

Pieni mombasalainen tyttö, jonka äiti hylkäsi jäi mummonsa hoiviin. Mummon kuoltua tänä vuonna eräs sukulainen yritti huolehtia hänestä mutta ei pystynyt hankkimaan lapselle tarpeeksi ruokaa. Kun löysimme hänet, tyttö oli heikossa kunnossa eikä jaksanut käydä enää koulua. Otimme hänet klinikalle hoitoon. Hän sai säännöllisesti sekä ruokaa, että tarvitsemansa lääkityksen. Voimme iloisina kertoa, että hän voi nyt hyvin ja on päässyt takaisin kouluun opiskelemaan.  

Lähetyssaarnaaja

Pia Lind
Mombasa, Kenia


Maaliskuu

Lähetyssaarnaaja Marie Setterby raportoi Kenian rannikolta:
Mikä siunaus Ruokkikaa Nälkäisten apu onkaan täällä Keniassa. Tällä viikolla veimme apua uuteen kohteeseen Mdomon syrjäseudulle. Alue kärsii kuivuudesta ja siellä on paljon käärmeitä ja villieläimiä. Näky oli  lohduton, ympärillä pelkkää kuivuutta, ei mitään elävää.
 
Vuoden 2013 alusta Ruokkikaa Nälkäiset varoilla olemme jakaneet lapsille lämpimän  aterian joka päivä esikoulussa, jota paikallisen pastorin vaimo ylläpitää Mdomossa. Veimme myös slummikoulustamme muutamia penkkejä mukanamme, ettei lasten tarvitse istua savilattialla. Lapset tulevat pitkästä matkasta esikouluun ja nukkuvat monta tuntia ennenkuin jaksavat lähteä kävelemään takaisin kotikylään 5-7 km matkan. Tämä on pieni alku mutta olemme onnellisia, että voimme ruokkia näitä nälkäisiä lapsia. 

Ruokkikaa Nälkäiset ruokkii säännöllisesti Mdomon ja Jimban syrjäseudulla sekä Mikindanin slummissa yhteensä vajaat 600 lasta.


Helmikuu

Mikindanin slummikoulun johtaja pastori Gilbert Ochieng kirjoittaa:
Star of Hope -järjestön, joka auttaa slummilapsia, ja myös kaikkien oppilaiden puolesta haluan kiittää Ruokkikaa Nälkäiset -järjestöä lahjoituksista. Ne ovat olleet meille suureksi avuksi.
Alkuvuosi 2012 oli meille raskasta aikaa, mutta saatuamme teiltä ruoka-apua hyviä asioita alkoi tapahtua. Lapset  piristyivät ja jaksoivat opiskella. Oppilaamme, jotka osallistuivat vuoden 2012 lopussa kansallisiin kokeisiin, kunnostautuivat Mombasan seudun parhaimmilla arvosanoilla. Kiitämme Jumalaa, joka Ruokkikaa Nälkäiset tukijoiden turvin pitää huolta köyhistä lapsistamme. Tunnemme olevamme osa RN-tiimiä ja rukoilemme puolestanne säännöllisesti


Tammikuu

Ruokkikaa Nälkäiset on useita vuosia tukenut Kenian rannikolla Mombasan kupeessa Mtwapassa sijaitsevaa Oasis-klinikkaa. Klinikalla saavat apua ne, joilla ei ole mahdollisuuksia hakeutua maksulliseen hoitoon. Etupäässä autetaan aids-sairaita äitejä ja lapsia. Ruokkikaa Nälkäiset varoilla hankitaan potilaille ruokaa ja lääkkeitä.


Lähetyssaarnaaja Pia Lind kirjoittaa:

Vuoden 2013 tammikuussa Oasis -klinikka sai terveysministeriön hyväksynnän ja voi nyt toimia terveyskeskuksena, jossa on 15 vuodepaikkaa.

Ruokkikaa Nälkäisiltä saamamme ruoka -ja lääkeapu on suureksi siunaukseksi koko Mtwapan yhteisölle, missä prostituutio ja huumeet ovat suuri ongelma.