Israel 2011


Lokakuu 2011

Päivi  Sarjasto raportoi:
ImageIsrael on suurien haasteiden ympäröimä. Poliittinen tilanne on vaikea ja sodanuhka koko ajan olemassa.
Myös taloudelliset ongelmat painavat. Valtio auttaa vähäosaisia mutta maahanmuuttajia virtaa  Israeliin eri puolilta maailmaa eikä valtio pysty tarjoamaan kaikille tarvittavaa tukea. Tapaamani maahanmuuttajat kertoivat useiden tekevän kahta työtä selviytyäkseen. Se merkitsee työntekoa aamusta iltaan eikä tarpeellisille kieliopinnoille enää jää aikaa eikä voimia ja huoli lapsista yksin kotona painaa. Sopeutuminen uusiin olosuhteisiin on monille perheille uudessa kotimaassa haastavaa.
 
RN-järjestö tukee paikallisen Voice of Judah Israel-seurakunnan avustustyötä maahanmuuttajien parissa Ashdodissa. Pastori Pochtar kertoo, että avuntarvitsijoiden määrä kasvaa jatkuvasti. Seurakunnan ylläpitämästä avustuskeskuksesta jaetaan ruoka -ja vaateapua viikottain. Vieraillessaan kodeissa he näkevät paljon köyhyyttä  ja sairautta ja monien nimenomaan yksinhuoltajaäitien, keskitysleiriltä selvinneiden ja vanhuksien, arki  on taistelua. Pastorin mukaan 250 000 asukkaan Ashdodissa on satoja jopa tuhansia apua tarvitsevia.

Toukokuu 2011


Joulukuussa 2010 julkaistun tutkimuksen mukaan köyhien määrä Israelissa on kasvanut tuntuvasti.
1.77 miljoonaa israelilaista on ruoka-avun tarpeessa, näistä 850 000 on lapsia. Viime vuoden aikana 5500 lasta varasti syödäkseen, 2500 lapsen oli pakko kerjätä ruokaa ja 5000 lasta keräsi ruokansa muiden ruoantähteistä, yli 110 000 lasta meni kouluun ilman aamupalaa ja 100 000 lasta oli pois koulusta ansaitsemassa perheelle toimeentuloa. Monet vanhukset elävät köyhyysrajan alapuolella. Jopa 71 % vanhuksista ei ole varaa mennä lääkäriin tai ostaa lääkkeitä.

RN-järjestö on aloittanut säännöllisen ruoanjaon Israelissa. Yhteistyötahona on Ashdodin kaupungissa sijaitseva paikallinen kristillinen Voice of Judah Israel-seurakunta. Tärkeä osa tämän seurakunnan toimintaa on evankeliointi ja vähäosaisten auttaminen.  Ruoka-apua jaetaan orvoille, leskille, yksinhuoltajaäideille, keskitysleireiltä selvinneille sekä vanhuksille.