Haiti

Me kaikki muistamme Haitin massiivisen maanjäristyksen ja tuhon vuonna 2010. Maa ei ole vieläkään päässyt jaloilleen. Tilanne on lohduton, työttömyys on noussut 70% ja ruoan hinta  kohonnut. Haitilaisten rahat eivät yksinkertaisesti riitä edes perusruokatarpeisiin.

Aloitimme vuonna 2020 kouluruokailuprojektin Apua Haitille ry:n kanssa Saint Marcin kaupungin liepeillä sijaitsevissa Timonetten ja Montroiuksen kylissä. Ruokkikaa Nälkäiset kustantaa noin 150 lapsen koululounaan kolmesti viikossa. Terveellinen lounas muutaman kerran viikossa tukee merkittävästi lasten ravinnonsaantia ja auttaa opiskeluissa. Jokaisen vierailun yhteydessä tutkitaan Raamatunkertomuksia ja opiskellaan myös englantia. Epidemian vuoksi koulut on ollut suljettuna, mutta paikallinen seurakunta avasi ovensa ja ruoanjako sai jatkua. 

Toinen projekti Saint Marcissa on vankilatyö. Haitin vankiloissa ruokaa ei riitä jaettavaksi joka päivä. Vuonna 2020 tarjosimme kunnon aterian muutaman kerran. Johtuen vankien surkeasta terveydentilasta, päätettin vuonna 2021 aloittaa ruokajako paikallisen seurakunnan avustuksella kuukausittain ja säännöllinen tuki jatkuu 2022. Terveellisen aterian saa noin 600 vankia sekä vanginvartiat. 

Toiveissa on jakaa vangeille ruoka-apua useamminkin mahdollisuuksien mukaan.